Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama słodycz i ta galaretka pyszna! Kto się mu nie oprze ;))
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4519
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 248
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 777
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1105
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 241
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4519
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 248
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 777
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1105
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 241
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Masa adwokat: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietankę ubijamy i do ubitej dajemy tężejącą galaretkę. Mieszamy. Wlewamy adwokat, mieszamy.
Masa krówkowa: Masło ucieramy z kajmakiem. Przełożenie: Połowa biszkopta- masa adwokat- ciastka biała dama odciąć biszkopt górny i pozostawić jedną połówkę z kremem i dać kremem w górę- kajmak- herbatniki- kajmak- biszkopt- galaretka owoce leśne rozpuszczona w mniejszej ilości niż na opakowaniu napisane