Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was pyszny przepis na rewelacyjne ciasto z samych białek, jeżeli was zaciekawił to zapraszam na blog Kuchnia domowa Agi tam znajdziecie wiele inspiracji dla siebie i swoich znajomych możecie również zaobserwować blog będziecie wtedy na bieżąco z przepisami jakie dodaję
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 900
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 13
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 900
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 13
Składniki
Białko ubić ze szczyptą soli na sztywno, następnie dodawać stopniowo cukier i ubijać do czasu aż zrobi się błyszcząca
Do ubitej piany dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wlać olej, całość wymieszać łyżką następnie ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać 2 łyżki kakao a do jasnej dodać 2 łyżki mąki
Po wymieszaniu masz w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia na przemian kłaść jasne następnie ciemne ciasto formując szachownicę
Przygotowane ciasto piec w nagrzanym do 175 stopni przez 45 - 50 minut do tak zwanego suchego patyczka