Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was pyszny przepis na rewelacyjne ciasto z samych białek, jeżeli was zaciekawił to zapraszam na blog Kuchnia domowa Agi tam znajdziecie wiele inspiracji dla siebie i swoich znajomych możecie również zaobserwować blog będziecie wtedy na bieżąco z przepisami jakie dodaję
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1064
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 67
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1064
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 67
Składniki
Białko ubić ze szczyptą soli na sztywno, następnie dodawać stopniowo cukier i ubijać do czasu aż zrobi się błyszcząca
Do ubitej piany dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wlać olej, całość wymieszać łyżką następnie ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać 2 łyżki kakao a do jasnej dodać 2 łyżki mąki
Po wymieszaniu masz w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia na przemian kłaść jasne następnie ciemne ciasto formując szachownicę
Przygotowane ciasto piec w nagrzanym do 175 stopni przez 45 - 50 minut do tak zwanego suchego patyczka