Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przygotowane jest na bazie serka Philadelphia, spód przygotowany jest z wiórków kokosowych, a całość posypana białą czekoladą. Ciasto jest delikatne, kremowe i puszyste. Przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil.
blacha o śr. 26 cm, mikser,
Szybka i smaczna
Odsłon: 13851
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 29
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10183
Szybka i smaczna
Odsłon: 13851
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 29
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10183
Składniki
Formę do pieczenia o średnicy 26 cm (może być mniejsza) wyłożyć papierem do pieczenia. Masło roztopić, dodać cukier i wiórki, wymieszać. Masą wiórkową wyłożyć dno tortownicy.
Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i ostudzić. Śmietanę ubić na pianę.
Serek przełożyć do miski, dodać cukier puder i stopniowo wlewać galaretkę cały czas miksując. Na koniec dodać ubitą śmietanę i ponownie zmiksować.
Masę wyłożyć na wiórki. Całość posypać startą na tarce o małych oczkach białą czekoladą. Ciasto schłodzić.