Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami- polecam to oto pyszne ciasto z masą chałwową i dodatkiem pierniczków w czekoladzie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4519
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4519
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Wykładam do dwóch foremek i układamy na każdym biszkopcie w odstępach pierniczki. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Masa jagodowa: Dwie i pół szklanki soku zagotowujemy. W pozostałym mieszamy budynie, gdy sok będzie się gotował wlewamy budynie i gotujemy do gęstości. Masa chałwowa: Masło ucieramy z chałwą. W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Zimny krem ucieramy z masą chałwową. Przełożenie: Biszkopt- masa chałwowa- delicje- masa jagodowa- biszkopt- dekorujemy polewą.