Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mój malutki wnusio właśnie kończy roczek z tej okazji na szybko przygotowałam mu w miarę dobre ciasto które wymyśliłam na poczekaniu, jeśli was zainteresuje zapraszam pod podany link
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 973
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15315
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1884
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 973
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15315
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1884
Składniki
Do miski dodać jajka oraz cukier, całość zmiksować następnie dodać mąki oraz proszek do pieczenia i także zmiksować
Ciasto przełożyć do blaszki 32/25 wyłożonej papierem wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 35- 40 minut. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia
W czasie gdy ciasto stygnie przygotować galaretki na dwie galaretki wlewać po 1,5 szklanki gotowanej wody i dokładnie rozpuścić, pozostawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia
Do lekko tężejącej galaretki zielonej dodać dżem i wymieszać do połączenia się w jedną całość, w międzyczasie ciasto przekroić na dwa placki
Wyłożyć na placek dolny ciasta galaretkę z dżemem, położyć górną część ciasta upieczonym w stronę galaretki, docisnąć placek na niego ułożyć mandarynki i polać kilkoma łyżkami jeszcze nie zastygniętej galaretki po chwili już lekko tężejącą wyłożyć do końca i wstawić do lodówki