Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto ze sporą ilością słodkich borówek.
Pod koniec lutego na profilach Smaker.pl w mediach społecznościowych zapytali...
Odsłon: 10737
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 18
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 57
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 2509
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 557
Pod koniec lutego na profilach Smaker.pl w mediach społecznościowych zapytali...
Odsłon: 10737
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 18
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 57
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 2509
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 557
Składniki
50g cukru rozpuścić w garnku. Gdy lekko zbrązowieje, dodać sodę i skórkę pomarańczową. Wymieszać łyżką aż zrobi się piana. Powstały karmel rozprowadzić na papierze do pieczenia i pozostawić do ostygnięcia.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Keksówkę (30cm) wysmarowac masłem.
Miękkie masło utrzeć na puch z resztą cukru (150g). Pojedynczo dodawać jaja. Mąkę, migdały i proszek do pieczenia wymieszać. Dodawać na przemian z maślanką do masy maślano-jajecznej. Jagody umyć, przebrać, osuszyć. Ostudzony karmel połamać na kawałki i razem z jagodami dodać do ciasta.
Ciasto przełożyć do formy i piec na najniższym poziomie piekarnika ok. 60-70 minut. Po upieczeniu ostudzić i wyjąć z formy. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.