Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto ze sporą ilością słodkich borówek.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4814
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4759
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44673
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 333
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4814
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4759
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44673
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 333
Składniki
50g cukru rozpuścić w garnku. Gdy lekko zbrązowieje, dodać sodę i skórkę pomarańczową. Wymieszać łyżką aż zrobi się piana. Powstały karmel rozprowadzić na papierze do pieczenia i pozostawić do ostygnięcia.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Keksówkę (30cm) wysmarowac masłem.
Miękkie masło utrzeć na puch z resztą cukru (150g). Pojedynczo dodawać jaja. Mąkę, migdały i proszek do pieczenia wymieszać. Dodawać na przemian z maślanką do masy maślano-jajecznej. Jagody umyć, przebrać, osuszyć. Ostudzony karmel połamać na kawałki i razem z jagodami dodać do ciasta.
Ciasto przełożyć do formy i piec na najniższym poziomie piekarnika ok. 60-70 minut. Po upieczeniu ostudzić i wyjąć z formy. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.