Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj naszła mnie chęć na coś słodkiego i ukręciłam właśnie to ciasto. Mój budyniowiec jest dość łatwy w przygotowaniu i dość szybki. Polecam przepis:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11931
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16347
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5232
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11931
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16347
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5232
Składniki
Budyń ugotować na mleku dodając cukier, lekko ostudzić i dodać do niego pokrojone w plastry banany. Zimną margarynę posiekać z mąką i cukrem, dodać oliwę i szybko zagnieść ciasto. Większą część ciasta (3/5) rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć budyń. Resztę ciasta zetrzeć na tarce na warstwę budyniową. Piec w 190°C przez ok. 30 minut.