Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj naszła mnie chęć na coś słodkiego i ukręciłam właśnie to ciasto. Mój budyniowiec jest dość łatwy w przygotowaniu i dość szybki. Polecam przepis:)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
Budyń ugotować na mleku dodając cukier, lekko ostudzić i dodać do niego pokrojone w plastry banany. Zimną margarynę posiekać z mąką i cukrem, dodać oliwę i szybko zagnieść ciasto. Większą część ciasta (3/5) rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć budyń. Resztę ciasta zetrzeć na tarce na warstwę budyniową. Piec w 190°C przez ok. 30 minut.