Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj naszła mnie chęć na coś słodkiego i ukręciłam właśnie to ciasto. Mój budyniowiec jest dość łatwy w przygotowaniu i dość szybki. Polecam przepis:)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 100
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 142
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4202
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8676
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 100
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 142
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4202
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8676
Składniki
Budyń ugotować na mleku dodając cukier, lekko ostudzić i dodać do niego pokrojone w plastry banany. Zimną margarynę posiekać z mąką i cukrem, dodać oliwę i szybko zagnieść ciasto. Większą część ciasta (3/5) rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć budyń. Resztę ciasta zetrzeć na tarce na warstwę budyniową. Piec w 190°C przez ok. 30 minut.