Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do którego można dodać owoce, na jakie mamy w tej chwili ochotę.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 213
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2656
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 213
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2656
Składniki
Budyń: Przygotować 2 budynie według przepisu na opakowaniu. Doda łyżkę masła i aromat/ cukier waniliowy, wymieszać z budyniem i odstawić do ostudzenia. Budyń powinien być gęsty.
Ciasto: w jednej misce wymieszać razem mąkę z trzecią paczką budyniu, proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej utrzeć masło z 1/2 szklanki cukru na puszystą masę, dodać jajka i cały czas miksować. Dodać suche składniki i miksować do ich połączenia.
Dno tortownicy (ok. 21 - 22 m) lub prostokątnej formy posmarować masłem i posypać bułką tartą. wyłożyć ciasto i rozsmarować. Następnie wyłożyć na nie ostudzony budyń i wygładzić. Na ciasto wyłożyć ulubione owoce.
Kruszonka: masło roztopić, dodać mąkę , cukier, cukier waniliowy. Posypać owoce
Piec w temperaturze 150 - 170 stopni przez około 60 min. w piekarniku z termoobiegiem.