Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą cappuccino.Nadziane nasączonymi biszkopcikami. Ciasto bardzo delikatne, pyszne dla wielbicieli kawy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35038
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35038
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Składniki
biszkopt- Białka ubić z cukrem, potem żółtkami(po jednym). Przesiewać do tego stopniowo mąkę z proszkiem i kakaem lekko wymieszać. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.(30x40) Piec w 180* ok 25 min.
Po przestygnięciu przekroić na dwa placki.Spód włożyć z powrotem do blaszki.(można upiec dwa biszkopty, nie trzeba będzie kroić)
masa- Masło zmiksować z cukrem,potem serkami.Wsypać suchą kawę ,mleko w proszku i dalej zmiksować.Masę podzielić na 3 części. Jedną część rozsmarować na biszkopcie.
nasączenie- Kawę zaparzyć i odstawić do przestygnięcia. Maczać biszkopty i układać na masie.
Rozsmarować drugą część masy.
Przykryć drugą częścią biszkoptu.
Resztą masy posmarować górę ciasta.
Można posypać kawą cappuccino, albo jak tu rozkruszyć czekoladowe wafelki.