Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto znika ze stołu w oka mgnieniu haha:)Polecam serdecznie:)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4175
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 675
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17393
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3252
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 214
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4175
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 675
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17393
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3252
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 214
Składniki
CIASTO: Białka ubijamy na sztywna pianę.Miksując dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, nastepnie po jednym żółtku. Mąkę, budynie i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i małymi porcjami dodajemy di masy delikatnie mieszając łyżką drewnianą. Masę wylewamy na dużą prostokątną blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 min w temp. 160 stopni. Ciasto po ostygnięciu przekrawamy na pół.
MASA: Budynie gotujemy na mleku i studzimy. Ucieramy masło dodając po łyżce zimnego budyniu. Nastepnie dodajemy pokruszona chałwę i mieszamy.
Na pierwszy placek nakładamy połowę masy, przykrywamy drugim plackiem i kładziemy pozostałą masę.Ozdabiamy startą gorzka czekoladą. SMACZNEGO!