Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto na stół wigilijny.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1299
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1748
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 150
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 541
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1299
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1748
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 150
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 541
Składniki
Wykonanie polewy: Masło stopić, dodać kakao, cukier i śmietanę. Energicznie mieszając, aż powstanie jednolita masa. Wystudzony placek polać przygotowaną polewą. Wykonanie: Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać olej, miód i powidła i dokładnie zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem, kakao i cynamonem. Dodawać partiami składniki suche do mokrych i miksować. Ciasto przelać do wcześniej przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut(sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone)