Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto na stół wigilijny.
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3057
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37042
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1297
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1686
Smaczne danie :)
Odsłon: 783
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3057
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37042
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1297
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1686
Smaczne danie :)
Odsłon: 783
Składniki
Wykonanie polewy: Masło stopić, dodać kakao, cukier i śmietanę. Energicznie mieszając, aż powstanie jednolita masa. Wystudzony placek polać przygotowaną polewą. Wykonanie: Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać olej, miód i powidła i dokładnie zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem, kakao i cynamonem. Dodawać partiami składniki suche do mokrych i miksować. Ciasto przelać do wcześniej przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut(sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone)