Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto cytrynowe"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1338
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4202
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1229
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1338
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4202
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1229
Składniki
Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier i plasterki cytryn. Gotuj syrop 30 minut. Jajka zmiksuj z cukrem i solą. Dodaj jogurt, olej, proszek, startą skórkę i sok z cytryny, starty imbir. Wymieszaj. Dodaj mąkę i skórkę pomarańczową.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy na babkę. Piecz 50 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posmaruj syropem, wierzch udekoruj plasterkami cytryn z syropu.
CZAS: około 2 godzin
<strong>Pani Iwona Zalepińska mieszka w Wudzynie</strong>Źródło: Dobry Tydzień