Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto cytrynowe"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1237
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1237
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier i plasterki cytryn. Gotuj syrop 30 minut. Jajka zmiksuj z cukrem i solą. Dodaj jogurt, olej, proszek, startą skórkę i sok z cytryny, starty imbir. Wymieszaj. Dodaj mąkę i skórkę pomarańczową.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy na babkę. Piecz 50 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posmaruj syropem, wierzch udekoruj plasterkami cytryn z syropu.
CZAS: około 2 godzin
<strong>Pani Iwona Zalepińska mieszka w Wudzynie</strong>Źródło: Dobry Tydzień