Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8581
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 583
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8581
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 583
Składniki
Z mąki pszennej,jajek,margaryny,20 dag cukru,skórki startej z 4 cytryn,proszku do pieczenia i sody wyrobić ciasto,podzielić na trzy części.Każdą część rozwałkować i upiec osobno 3 placki na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni
1,5 litra wody zagotować z 1,5 szklanki cukru,ale jeśli kisiel jest z cukrem należy go zmniejszyć nawet do pół szklanki (to już według uznania ),kisiel wymieszać z mąką ziemniaczaną i sokiem z 4 cytryn,wlać na gotującą się wodę i ugotować kisiel
Gorącą masą przekładać upieczone placki.Posypać cukrem pudrem.Najlepsze jest następnego dnia gdy nasiąknie