Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4731
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4718
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44542
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 238
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4731
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4718
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44542
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 238
Składniki
Upieczony biszkopt przekroić na połowę.Przed położeniem masy naponczować.
Masa: Wodę,cukier, masło,sok i skórkę z cytryny zagotować i przestudzić.1 szkl. mleka wymieszaną z dwiema łyżkami mąki ziemniaczanej wlać do tego syropu i zagotować aż się zrobi gęste.Ciepłą masę wylać na połowę ciasta i przykryć drugą połową.
Lukier:Ucierać cukier z sokiem cytrynowym i wódką około 6 minut.Gładkim i lśniącym lukrem polewać ciasto.