Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne ciasto do popołudniowej kawy. Będzie jeszcze lepsze, jeżeli zaraz po upieczeniu, przed wyjęciem z formy, gesto je nakłujemy i nasączymy mieszaniną soku cytrynowego i cukru pudru
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1342
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4208
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1239
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1342
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4208
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1239
Składniki
nagrzać piekarnik do 180 st.C. Formę nasmarować masłem i posypać mąką. Zmieszać w misce składniki ciasta: mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Umyc cytrynę gorącą wodą, wytrzeć do sucha, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Cukier, jajka, masło, skórkę cytrynową i sok ( oprócz 2 łyżek, które trzeba zachować do glazury) dodać do miski z mąką. Wymieszać mikserem na gładkie ciasto. Przełozyć ciasto do formy i wyrównać powierzchnię. Piec około 45 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe upieczone ciasto wyjąć z pieca i przełozyć z formy na drucianą podstawkę Przygotować lukier z pozostałych 2 łyżek soku cytrynowego i cukru pudru.
Ciasto nalezy lukrować, gdy jest jeszcze ciepłe, potem przed podaniem odstawić je do wystudzenia w chłodne miejsce