Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i mega-cytrynowe ciasto :)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 426
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2263
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1006
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 426
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2263
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1006
Składniki
Masło ucieramy z cukrem.
Dodajemy jajka i mąkę.
Cytryny sparzamy, ścieramy skórkę na tarce (na drobnych oczkach), wyciskamy z nich sok. Dodajemy do ciasta.
Migdały siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta.
Gotową masę przelewamy do formy, pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach.
Gdy ciasto wystygnie sypiemy obficie cukrem pudrem.