Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto ucierane z bakaliami oraz skórką i sokiem z cytryny polecam nie tylko na święta.
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2090
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2090
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj roztopione i wystudzone masło. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj partiami do ciasta.
Na koniec ubij pianę z białek ze szczyptą soli, dodaj sok i skórkę z cytryny, bakalie oraz ubitą pianę, wymieszaj delikatnie do połączenia składników.
Ciasto przełóż do keksówki i piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem, lub polać polewą czekoladową lub lukrem cytrynowym.