Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto ucierane z bakaliami oraz skórką i sokiem z cytryny polecam nie tylko na święta.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1151
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1151
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj roztopione i wystudzone masło. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj partiami do ciasta.
Na koniec ubij pianę z białek ze szczyptą soli, dodaj sok i skórkę z cytryny, bakalie oraz ubitą pianę, wymieszaj delikatnie do połączenia składników.
Ciasto przełóż do keksówki i piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem, lub polać polewą czekoladową lub lukrem cytrynowym.