Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto cytrynowo-korzenne to bardzo łatwy i szybki do przygotowania smaczny dodatek do popołudniowej kawy.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47738
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165597
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 393
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47738
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165597
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 393
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Składniki
Cytrynę dokładnie umyć i na tarce zetrzeć skórkę. Do miski wlać kefir, dodać cukier, cukier z wanilią, oliwę, skórkę z cytryny, sodę oczyszczoną.
Wsypać przesianą mąkę, zmiksować. 2/3 ciasta przelać do wyłożonej papierem do pieczenia foremki keksowej o wymiarach 32/8 cm.
Pozostałe ciasto połączyć z przesianym kakao.
Wymieszać z przyprawą do pierników, skórką pomarańczową i rodzynkami.
Wylać wzdłuż przez środek na białe ciasto.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka, około 40 minut. Upieczone, ostudzone ciasto oblać polewą czekoladową i posypać płatkami kokosowymi lub ozdobić według własnego uznania.