Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MOCNO KAKAOWE CIASTO Z KREMEM KOKOSOWYM
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 109
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4790
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 103
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 109
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4790
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 103
Składniki
UBIJAMY BIAŁKA NA SZTYWNĄ PIANĘ. DODAJEMY CUKIER,ŻÓŁTKA. NASTĘPNIE PRZESIEWAMY MĄKĘ,KAKAO,PR.DO PIECZENIA DO MASY I DELIKATNIE MIESZAMY DO POŁĄCZENIA SKŁADNIKÓW MASĘ DZIELIMY NA DWIE BLACHY,PIECZEMY W 170C OK.30 MIN PO UPIECZENIU STUDZIMY . wymiar blachy: 35/25
MLEKO WLEWAMY DO GARNKA,WSYPUJEMY CUKRY,WIÓRKA I GOTUJEMY NA WOLNYM OGNIU,DO CZASU KIEDY MLEKO NIE WSIĄKNIE W KOKOS. DO CIEPŁEJ MASY KOKOSOWEJ( NIE WRZĄCEJ) DODAJEMY MASŁO LUB MARGARYNĘ I MIESZAMY DO ROZPUSZCZENIA. ODSTAWIAMY DO WYSTUDZENIA
WYSTUDZONĄ MASĘ KOKOSOWĄ NAKŁADAMY NA PIERWSZY BISZKOPT,NASTĘPNYM PRZYKRYWAMY. W KĄPIELI WODNEJ ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ ,DODAJEMY KAKAO I MLEKO,I MIESZAMY DOPÓKI NIE POWSTANIE JEDNOLITA POLEWA. LEKKO OSTUDZONĄ WLEWAMY NA WIERZCH CIASTA UBIJAMY ŚMIETANKĘ Z CUKREM WANILIOWYM I DOWOLNIE DEKORUJEMY