Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 880
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113359
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1383
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 880
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113359
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1383
Składniki
Mleko wlewam do wysokiego garnka i podgrzewam. W mleku rozpuszczam masło, cukier i kakao, a następnie studzę. Odlewam ok. szklanki mleczno-kakaowej mikstury i odstawiam - przyda się później.
Do masy, która została w garnku dodaję mąkę oraz proszek do pieczenia i miksuję. Jaja - oddzielam żółtka od białek. Żółtka wrzucam do ciasta, a białka ubijam na sztywną pianę. Białkową pianę wrzucam do ciasta, dokładnie miksuję, a następnie przelewam na blachę.
Piekę ok. 50 min. w piekarniku nagrzanym do ok. 180 st. C. Wystudzone ciasto oblewam mleczno-kakaową miksturą, którą wcześniej odlałam do szklanki.