Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrób to ciasto, a na pewno nie pożałujesz :)
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 75
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4668
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 75
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4668
Składniki
Składniki na ciasto do formy o średnicy 16 cm ; Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać żółtka i roztopioną zimną czekoladę. Wymieszać. Białka ubić na sztywno. Mąkę przesiać i dodawać do masy czekoladowej, mieszać mikserem. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie połączyć z pozostałymi składnikami szpatułką. Piec około 50 minut w 170* Żelatynę zalać łyżką zimnej wody. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie dolać wrzątek około 50 ml. i od razu połączyć z jogurtem. Gdy masa będzie zastygała wylać na zimne ciasto i posypać borówkami.