Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrób to ciasto, a na pewno nie pożałujesz :)
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19273
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1041
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 707
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19273
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1041
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 707
Składniki
Składniki na ciasto do formy o średnicy 16 cm ; Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać żółtka i roztopioną zimną czekoladę. Wymieszać. Białka ubić na sztywno. Mąkę przesiać i dodawać do masy czekoladowej, mieszać mikserem. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie połączyć z pozostałymi składnikami szpatułką. Piec około 50 minut w 170* Żelatynę zalać łyżką zimnej wody. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie dolać wrzątek około 50 ml. i od razu połączyć z jogurtem. Gdy masa będzie zastygała wylać na zimne ciasto i posypać borówkami.