Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, bardzo proste i w końcu wykorzystałam mleko granulowane.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1069
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 138
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1069
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 138
Składniki
Jajka, olej, 1/2 szkl.cukru, proszek do pieczenia, mąke wszystko razem mieszam , dodaję 2 łyżki kakao.Jednę łyżkę kakao zostawiam do kremu. Dobrze wymieszane ciasto wylewam na blachę wyłożoną papieram do pieczenia.U mnie to mała blacha , na większą trzeba by zmienić proporcje składników.Moja ma 20 na 20 cm.Wstawiam do piekarnika na ok.30 minut w tem. ok.170 stopni.
W garnek wlewam mleko dodaję 1/2 szkl. cukru, cukier wailiowy i kakao.Wszystko razem podgrzewam i mieszam .Kiedy prawie zacznie się gotować dodaję mleko granulowane, dobrze mieszam i odstawiam do ostudzenia.
Upieczone i ostudzone ciasto kroję na dwie części.
Masło miksuję w misce..Dodaję przestudzoną masę i wszystko razem miksuję Przekładam masą przekrojone ciasto i wkładam do lodówki na mjn. 2 godziny.Można polać ciasto czekoladą.