Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11872
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1301
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12517
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3576
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11872
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1301
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12517
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3576
Składniki
Podłużną keksówkę posmarować masłem, posypać kaszą manna - lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto - powinno spływać do formy - ale nie może być lejące!
Piec 45-50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto powinno być wilgotne i lśniące :) !
Polewa: 4 łyżki masła,2-3 łyżki kakao, 2 łyżki cukru, 5 łyżek mleka, 1 łyżka np. amaretto albo koniaku. Wszystko zagotować.