Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 947
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 947
Składniki
Podłużną keksówkę posmarować masłem, posypać kaszą manna - lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto - powinno spływać do formy - ale nie może być lejące!
Piec 45-50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto powinno być wilgotne i lśniące :) !
Polewa: 4 łyżki masła,2-3 łyżki kakao, 2 łyżki cukru, 5 łyżek mleka, 1 łyżka np. amaretto albo koniaku. Wszystko zagotować.