Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest prawie bez mąki, dla smakoszy prawdziwej czekolady, rozpływa sie w ustach, delikatne i suptelne w swoim smaku, łatwe i szybkie do zrobienia...naprawde polecam !
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
przygotuj forme okrągła 25-26cm, posmaruj masłem , obsyp mąką
W garnku roztopic masło z czekolada, dodac kakako, dobrze wymieszac.
Zóltka ubić na puszystą mase z połową cukru. Białak ubic na sztywno z sola, osypując potem resztę cukru.
Do ciepłej czekolady wlać ubite żółtka, dodac mąkę, proszek do pieczenia, brandy, ewentualnie dodatki. Dobrze wymieszac ( ja mieszałam tzw rózga). Potem dodac ubite białka i naprwde dokladnie i delikatnie wymieszac.
Piekarnik nagrzac do 160*C. Piec około 25 minut az wyrośnie, potem zwiekrzyc temp do 180*C i piec jeszcze 20-25 minut.
Nie sprawdzac ciasta patyczkiem. Ciasto po wyjeciu napewno opadnie i nawet popęka