Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam brukiew dla zmiany smaku i wzbogacenia diety o witaminy i minerały. Brukiew zawiera witaminy z grupy B, witaminę C, A, a ponadto minerały: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk. Ma właściwości przeciwutleniacze, antynowotworowe, reguluje cholesterol, działa na odporność. Zapraszam.
Nóż i deska do krojenia, garnek, tłuczek do ziemniaków
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2639
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4497
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102163
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6521
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2639
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4497
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102163
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6521
Składniki
Ziemniaki i brukiew obieramy i płuczemy w wodzie. Następnie ziemniaki kroimy na pół, jeśli duże, a brukiew kroimy na kawałki mniejsze o połowę od ziemniaków, ponieważ brukiew gotuje się dłużej. Wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości.
Warzywa po ugotowaniu odcedzamy, wysuszamy, dodajemy masło i gnieciemy. Dodajemy koperek posiekany w tym czasie, kiedy warzywa się gotują.