Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam brukiew dla zmiany smaku i wzbogacenia diety o witaminy i minerały. Brukiew zawiera witaminy z grupy B, witaminę C, A, a ponadto minerały: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk. Ma właściwości przeciwutleniacze, antynowotworowe, reguluje cholesterol, działa na odporność. Zapraszam.
Nóż i deska do krojenia, garnek, tłuczek do ziemniaków
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 829
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4273
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 829
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4273
Składniki
Ziemniaki i brukiew obieramy i płuczemy w wodzie. Następnie ziemniaki kroimy na pół, jeśli duże, a brukiew kroimy na kawałki mniejsze o połowę od ziemniaków, ponieważ brukiew gotuje się dłużej. Wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości.
Warzywa po ugotowaniu odcedzamy, wysuszamy, dodajemy masło i gnieciemy. Dodajemy koperek posiekany w tym czasie, kiedy warzywa się gotują.