Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu szukałam przepisu na ciasto czekoladowe, które byłoby mocno czekoladowe , wilgotne a zarazem puszyste i właśnie na coś takiego trafiłam. Muszę przyznać że jest wyśmienite. Można przekładać je różnymi masami ale moim córkom i mi najbardziej smakuje polane polewą czekoladową.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242949
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242949
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do dużego naczynia przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, cukier waniliowy, kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól. Do większej miski wlać maślankę, olej i jajka. Wymieszać mikserem na wolnych obrotach tylko do wymieszania składników. Dodać suche składniki i zmiksować, krótko. Powoli dodawać gorącą kawę mieszając. Gotową masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 35-40 minut, do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu wyjąć z blachy, wystudzić i polać dowolną polewą czekoladową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, czyli nad garnkiem z gotującą wodą umieścić metalową miskę i włożyć połamaną czekoladę, po rozpuszczeniu dodać mleko. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. SMACZNEGO