Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest mega czekoladowe, nie za słodkie, wilgotne i rozpływa się w ustach. Użyłam mąki migdałowej jako zagęstnika.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2035
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5439
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2035
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5439
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Składniki
Tortownica o śr. 15 cm. Tylko dno należy wyłożyć papierem do pieczenia Masło roztopić w garnuszku i zdjąć z palnika, wsypać posiekana czekoladę. Mieszać, aż powstanie jednolity sos czekoladowy. Odstawić do wystudzenia. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Wlewać wystudzoną czekoladę, cały czas miksując. Dodać zmielone migdały i posiekaną czekoladę. Wymieszać szpatułką. Na koniec wmieszać ubite na sztywno białka. Delikatnie połączyć je z ciastem. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec w 170* 40 minut grzanie dół. Wystudzone ciasto udekorować polewą czekoladową i migdałami; 6 kostek gorzkiej czekolady łyżka masła Masło roztopić, zdjąć z palnika i dodać kostki czekolady. Mieszać, aż powstanie jednolity sos czekoladowy.