Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie czekoladowe ciasto bez grama mąki i cukru. Idealny przepis dla osób dbających o linię. Możecie sięgnąć po ten smakołyk bez najmniejszych wyrzutów sumienia. Już jeden kawałek w pełni zaspokoi Waszą potrzebę na coś słodkiego. Sam proces przygotowania ciasta zajmie Wam nie więcej niż 15 minut.
kwadratowa blaszka 15x15 cm / keksówka 20x10 cm
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24861
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24861
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Składniki
Piekarnik nastaw na 170 stopni.
Fasolę odsącz z zalewy i przełóż do miski.
Białka oddziel od żółtek. Żółtka przełóż do miski z fasolą. Białka pozostaw w osobnym naczyniu.
Fasolę z żółtkami zmiksuj na gładką masę przy użyciu blendera. W trakcie miksowania dodaj erytrytol, proszek do pieczenia, kakao i cynamon.
Białka ubij na puszystą pianę i przełóż do pozostałych składników. Ciasto wymieszaj delikatnie łyżką.
Ciasto przelej do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 40 minut (do suchego patyczka).