Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie czekoladowe ciasto bez grama mąki i cukru. Idealny przepis dla osób dbających o linię. Możecie sięgnąć po ten smakołyk bez najmniejszych wyrzutów sumienia. Już jeden kawałek w pełni zaspokoi Waszą potrzebę na coś słodkiego. Sam proces przygotowania ciasta zajmie Wam nie więcej niż 15 minut.
kwadratowa blaszka 15x15 cm / keksówka 20x10 cm
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15610
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4688
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 363
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2881
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15610
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4688
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 363
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2881
Składniki
Piekarnik nastaw na 170 stopni.
Fasolę odsącz z zalewy i przełóż do miski.
Białka oddziel od żółtek. Żółtka przełóż do miski z fasolą. Białka pozostaw w osobnym naczyniu.
Fasolę z żółtkami zmiksuj na gładką masę przy użyciu blendera. W trakcie miksowania dodaj erytrytol, proszek do pieczenia, kakao i cynamon.
Białka ubij na puszystą pianę i przełóż do pozostałych składników. Ciasto wymieszaj delikatnie łyżką.
Ciasto przelej do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 40 minut (do suchego patyczka).