Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie ciasto czekoladowe z dodatkiem kawałków czekolady oraz udekorowane cukrem pudrem
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 207
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 49
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 690
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 80
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2068
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 207
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 49
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 690
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 80
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2068
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, odstawiamy. Żółtka miksujemy ok 1 minuty z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy rozpuszczone masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Masę przekładamy doblaszki do pieczenia natłuszczonej i posypanej tartą bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam w tej temperaturze ok 30 minut potem zmniejszyłam na 150 C i piekłam jeszcze 10 minut bo ciasto było już dobrze przyrumienione z wierzchu a w środku jeszcze odrobinę niedopieczone. Wystudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą.
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, odstawiamy. Żółtka miksujemy ok 1 minuty z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy rozpuszczone masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Masę przekładamy doblaszki do pieczenia natłuszczonej i posypanej tartą bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam w tej temperaturze ok 30 minut potem zmniejszyłam na 150 C i piekłam jeszcze 10 minut bo ciasto było już dobrze przyrumienione z wierzchu a w środku jeszcze odrobinę niedopieczone. Wystudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą.