Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto mocno czekoladowe z dodatkiem banana.Smaczne i przyjemne uzupełnienie magnezu :) Ciasto robiłam w małej formie (17cm) i na taką podaję ilość składników.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 19
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3310
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1320
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1895
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 625
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 19
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3310
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1320
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1895
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 625
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Przesianą mąkę z proszkiem mieszamy dokładnie z kakao. Czekoladę kroimy na drobniejsze kawałki. Banana kroimy w półplasterki.
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę a następnie dodajemy żółtka i miksujemy razem.Do masy dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i miksujemy chwilkę do połączenia składników. Do ciasta dodajemy pokrojoną czekoladę i półplasterki banana i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy do foremki (u mnie 17cm) i pieczemy w temp.180 st ok 30 min. (do suchego patyczka) Po wystudzeniu dowolnie udekorować.Ja posypałam cukrem pudrem,polałam roztopioną czekoladą i dodałam dodatkowo kolorową posypkę. Smacznego:)