Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto mocno czekoladowe z dodatkiem banana.Smaczne i przyjemne uzupełnienie magnezu :) Ciasto robiłam w małej formie (17cm) i na taką podaję ilość składników.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19680
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19680
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Przesianą mąkę z proszkiem mieszamy dokładnie z kakao. Czekoladę kroimy na drobniejsze kawałki. Banana kroimy w półplasterki.
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę a następnie dodajemy żółtka i miksujemy razem.Do masy dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i miksujemy chwilkę do połączenia składników. Do ciasta dodajemy pokrojoną czekoladę i półplasterki banana i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy do foremki (u mnie 17cm) i pieczemy w temp.180 st ok 30 min. (do suchego patyczka) Po wystudzeniu dowolnie udekorować.Ja posypałam cukrem pudrem,polałam roztopioną czekoladą i dodałam dodatkowo kolorową posypkę. Smacznego:)