Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu.ldealne na każdą okazję.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 132
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 119
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 231
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 132
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 119
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 231
Składniki
Cukinię umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnku umieść mleko, masło, czekoladę,kakao zagotuj, mieszaj aż masło i czekolada się rozpuści. Zostaw do wystygnięcia.
Jajka ubij z cukrem, dodaj ostudzoną masę czekoladową,oraz mąkę przesianą z proszkiem i sodą na koniec dodaj cukinie.Mieszaj do połączenia składników.
Blachę keksówkę o wymiarach 36x15 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piecz w temperaturze 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka. Po ostudzeniu możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego.