Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu.ldealne na każdą okazję.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13161
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2521
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3675
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4611
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13161
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2521
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3675
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4611
Składniki
Cukinię umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnku umieść mleko, masło, czekoladę,kakao zagotuj, mieszaj aż masło i czekolada się rozpuści. Zostaw do wystygnięcia.
Jajka ubij z cukrem, dodaj ostudzoną masę czekoladową,oraz mąkę przesianą z proszkiem i sodą na koniec dodaj cukinie.Mieszaj do połączenia składników.
Blachę keksówkę o wymiarach 36x15 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piecz w temperaturze 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka. Po ostudzeniu możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego.