Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bogate ciasto czekoladowe w stylu brownie
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 146
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 146
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Składniki
Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paski Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej lub w mikrofali Jajka ubij z cukrami i solą na puszystą, jasną pianę Cały czas miksując dodaj roztopioną czekoladę z masłem Do masy jajecznej przesiej sypkie składniki i wymieszaj krótko za pomocą szpatułki (tylko do połączenia składników) Przelej do tortownicy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia Na wierzchu poukładaj plasterki gruszek tworząc kształt gwiazdy Piecz w temp. 170°C przez ok. 30-35 min aż wierzch ciasta się zetnie