Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie ciasto czekoladowe z gruszkami, idealne na każdą okazję.
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16584
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 216
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 405
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16584
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 216
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 405
Składniki
Gruszki obierz, usuń gniazda i podziel na ósemki.
Jajka ubij z cukrem , dodaj olej, jogurt i mleko, wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao, dodaj do ciasta, na koniec dodaj posiekaną czekoladę.
Keksówkę o wymiarach 15x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, na wierzch ułóż pokrojone gruszki.
Piec około 35 minut w temperaturze 180 lub do suchego patyczka, po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.