Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie ciasto czekoladowe z gruszkami, idealne na każdą okazję.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 781
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113302
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1311
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 823
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 781
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113302
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1311
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 823
Składniki
Gruszki obierz, usuń gniazda i podziel na ósemki.
Jajka ubij z cukrem , dodaj olej, jogurt i mleko, wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao, dodaj do ciasta, na koniec dodaj posiekaną czekoladę.
Keksówkę o wymiarach 15x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, na wierzch ułóż pokrojone gruszki.
Piec około 35 minut w temperaturze 180 lub do suchego patyczka, po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.