Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie ciasto czekoladowe z gruszkami, idealne na każdą okazję.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 50
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31210
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 385
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1478
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 50
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31210
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 385
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1478
Składniki
Gruszki obierz, usuń gniazda i podziel na ósemki.
Jajka ubij z cukrem , dodaj olej, jogurt i mleko, wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao, dodaj do ciasta, na koniec dodaj posiekaną czekoladę.
Keksówkę o wymiarach 15x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, na wierzch ułóż pokrojone gruszki.
Piec około 35 minut w temperaturze 180 lub do suchego patyczka, po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.