Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie ciasto czekoladowe z gruszkami, idealne na każdą okazję.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Gruszki obierz, usuń gniazda i podziel na ósemki.
Jajka ubij z cukrem , dodaj olej, jogurt i mleko, wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao, dodaj do ciasta, na koniec dodaj posiekaną czekoladę.
Keksówkę o wymiarach 15x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, na wierzch ułóż pokrojone gruszki.
Piec około 35 minut w temperaturze 180 lub do suchego patyczka, po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.