Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie ciasto czekoladowe z gruszkami, idealne na każdą okazję.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Gruszki obierz, usuń gniazda i podziel na ósemki.
Jajka ubij z cukrem , dodaj olej, jogurt i mleko, wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao, dodaj do ciasta, na koniec dodaj posiekaną czekoladę.
Keksówkę o wymiarach 15x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, na wierzch ułóż pokrojone gruszki.
Piec około 35 minut w temperaturze 180 lub do suchego patyczka, po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.