Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe białe i ciemne z gruszkami. Ciasto z kremem jogurtowo-krówkowym. Ciasto bardzo pyszne.
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 34
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 34
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 92
Składniki
ciasto-Nad parą roztopić masło z czekoladą białą i osobno z gorzką. Ostudzić do płynnego.Do każdej wkręcić po 4 żółtka.Dodać przesiane mąki z proszkiem i wymieszać. Białka można ubić razem ze szczyptą soli i podwójnym cukrem. Rozdzielić do dwóch mas czekoladowych i delikatnie wymieszać łopatką. Najpierw wylać jasne ciasto na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
Potem wylać i rozsmarować ciemnie ciasto. Jak za gęste to można troszkę rozrzedzić mlekiem.
owoce- Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na połówki. Ułożyć na ciasto, wciskając w nie. Troszkę ciastem zaciągnąć gruszki.
Piec ok.50 min.w 175 *C. Ciasto ostudzić.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Zmiksować na niskich obrotach jogurt z porcjami miękkiej masy krówkowej. Potem dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać na zimne ciasto. Płatki migdałowe usmażyć na suchej patelni, na złoto. Ostudzić i posypać górę ciasta. Ciasto schłodzić. Kroić na drugi dzień.