Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z dodatkiem słodkich jabłek to znakomity pomysł na sobotni wypiek. Jest proste w przygotowaniu, niedrogie, a do tego bardzo szybkie. Jeśli ciasto przygotowujesz tylko dla osób dorosłych, możesz do jabłek, prócz soku z cytryny dodać kilka łyżek ciemnego rumu, który znakomicie nada lekko karmelowego posmaku.
Forma do pieczenia 25 cm
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1671
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 236
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 563
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1671
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 236
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 563
Składniki
Jabłka umyj i osusz. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do nich sok z cytryny, całość wymieszaj.
Orzechy zmiel w blenderze, nie muszą być zmielone na pył, mogą mieć większe kawałki.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem.
W dużej misce umieść masło i utrzyj z cukrem na puszystą masę, w trakcie ucierania dodawaj po jednym jajku.
Gdy cukier przestanie chrzęścić wsyp rozdrobnione migdały, resztę suchych składników oraz jabłka. Całość dokładnie wymieszaj.
Do foremki wyłożonej papierem do pieczenia przełóż masę. Wygładź lekko z wierzchu. Ciasto piecz w 170 stopniach Celsjusza przez 50-60 minut.