Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson, czyli ciasto czekoladowe z jabłkiem, to mój smak smak z dzieciństwa. Uwielbiam wracać do tego przepisu. Ciasto jest puszyste, wilgotne od jabłek i rozpływa się w ustach.
1 robot z misą 1 forma do pieczenia 24 cm 1 szpatułka
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38464
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1268
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38464
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1268
Składniki
Jabłka obierz, pokrój w kostkę. Jajka ukręć z cukrem, na puszysta masę. Następnie dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj. Na koniec dodaj jabłka, wszystko wymieszaj. Przełóż do formy do pieczenia ( u mnie tortownica 24 cm).Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180’C na około 40-45 min. Czas pieczenia uzależniony od piekarnika( piecz do suchego patyczka)