Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne w srodku ciasto czekoladowe z kokosem.Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2797
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3364
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2797
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3364
Składniki
Maslo ubijamy na puszysta mase dodajac stopniowo cukier i cukier waniliowy oraz jajka i zóltko, caly czas miksujac.
Nastepnie dodajemy make,gorzkie kakao i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszac.
Nastepnie siekamy gorzka czekolade na drobne kawalki i dodajemy do ciasta. Wszystko razem wymieszac.
Bialko ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno na najwyzszych obrotach. Dodajemy wiórki kokosowe i za pomoca szpatulki dobrze laczymy.
Forma o wymiarach 26/11 cm wysmarowac maslem. Piekarnik rozgrzac góra/dól do 180 stopni.
Polowe ciasta wykladamy do formy. Przez srodek za pomoca lyzki formujemy rowek , gleboki i do tego wkladamy mase kokosowa, nastepnie reszte ciasta wkladamy na góre.
Piec przez ok.50 minut. Po upieczeniu zostawic do wystygniecia,polac polewa i posypac wiórkami kokosowymi. Smacznego!