Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne w srodku ciasto czekoladowe z kokosem.Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15861
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 549
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15861
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 549
Składniki
Maslo ubijamy na puszysta mase dodajac stopniowo cukier i cukier waniliowy oraz jajka i zóltko, caly czas miksujac.
Nastepnie dodajemy make,gorzkie kakao i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszac.
Nastepnie siekamy gorzka czekolade na drobne kawalki i dodajemy do ciasta. Wszystko razem wymieszac.
Bialko ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno na najwyzszych obrotach. Dodajemy wiórki kokosowe i za pomoca szpatulki dobrze laczymy.
Forma o wymiarach 26/11 cm wysmarowac maslem. Piekarnik rozgrzac góra/dól do 180 stopni.
Polowe ciasta wykladamy do formy. Przez srodek za pomoca lyzki formujemy rowek , gleboki i do tego wkladamy mase kokosowa, nastepnie reszte ciasta wkladamy na góre.
Piec przez ok.50 minut. Po upieczeniu zostawic do wystygniecia,polac polewa i posypac wiórkami kokosowymi. Smacznego!