Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszyste ciasto z pysznym kremem do tego świeże owoce , pycha
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 98
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 98
Składniki
białka ubić z cukrem , następnie dodać po jednym żółtku , mąkę wymieszać z kakao i proszkiem , przesiać do białek wymieszać przelać do małej tortownicy piec ok. 25 min w oryginale to ciasto jest na dużą blachę i wtedy należy użyć 9 jaj , 7 dkg mąki i 7 dkg kakao 25 dkg cukru, ale ja piekę takie małe żeby się nie objadać z tego przepisu wychodzi pyszna wz najlepiej przełożona kwaśną wiejską śmietaną
mascarpone utrzeć z cukrem , śmietanę ubić , można dodać cukier waniljowym połączyć , część białej masy odłożyć na posmarowanie wierzchu, ponad połowę borówek lekko zmiksować , żelatynę zalać ok 80ml gorącej wody gdy przestygnie dodać do borówek , odłożyć na chwilę do lodówki aż zacznie gęstnieć następnie wymieszać z kremem ostudzić ciasto rozkroić na pół posmarować kremem borówkowym , przykryć drugim blatem , posmarować białym kremem i posypać pozostałymi borówkami, odłożyć do schłodzenia