Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale smakuje na jednym kawałku się nie skończy.
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 756
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 42
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 77
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 988
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 134
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 756
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 42
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 77
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 988
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 134
Składniki
Tabliczkę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić, ubić na puszysto , wymieszać z produktami sypkimi, na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut, lub do suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na połowę. Jedną połowę posmarować konfiturą malinową.
Kiwi obrać , zblendować , dodać 1 szklankę wody, zagotować, wymieszać z galaretką. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody. 1/2 tabliczki czekolady pokruszyć na drobno. Śmietanę ubić na sztywno , wymieszać z serkiem mascarpone. Żelatynę podgrzać dodać 2 łyżki masy , wymieszać dodać czekoladę, wymieszać , wyłożyć na ciasto.
Krzepnącą galaretkę z kiwi wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Pozostałą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować, posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić w lodówce 4 godziny a najlepiej całą noc. Pokroić na porcje.