Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto czekoladowe z malinami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27447
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27447
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
W niewielkim rondelku rozpuszczamy masło, czekoladę oraz mleko i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonej rozpuszczonej czekolady dodajemy jajka, i roztrzepujemy rózgą. Suche składniki: mąka proszek do pieczenia oraz cukier razem mieszamy. Należy pamiętać o podstawowej zasadzie że zawsze mokre składniki dodajemy do suchych, a nie odwrotnie. Przestudzoną płynną czekoladę z dodatkiem jajek dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy 2/3 malin, delikatnie mieszamy aby maliny się nie rozwaliły. Jak ciasto jest zbyt gęste i nie da się dobrze wymieszać, można dodać niewielką ilość mleka.