Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto czekoladowe z malinami.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1183
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1183
Składniki
W niewielkim rondelku rozpuszczamy masło, czekoladę oraz mleko i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonej rozpuszczonej czekolady dodajemy jajka, i roztrzepujemy rózgą. Suche składniki: mąka proszek do pieczenia oraz cukier razem mieszamy. Należy pamiętać o podstawowej zasadzie że zawsze mokre składniki dodajemy do suchych, a nie odwrotnie. Przestudzoną płynną czekoladę z dodatkiem jajek dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy 2/3 malin, delikatnie mieszamy aby maliny się nie rozwaliły. Jak ciasto jest zbyt gęste i nie da się dobrze wymieszać, można dodać niewielką ilość mleka.