Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dla bezglutenowców lubiących słodkości, jak również dla wszystkich pozostałych, bo masa jest rewelacyjna!. Na zdjęciu ostatni kawałek, bo resztę tak szybko zjedli, że nie zdążyłam zrobić fajniejszych zdjęć:)
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 208
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 713
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 891
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 208
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 713
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 891
Składniki
Biszkopt czekoladowy: Białka ubić na sztywną pianę, dodać powoli cukier a następnie żółtka. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać do masy jajecznej i bardzo delikatnie wymieszać do połączenia. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 st. C. Wyjąć z piekarnika, by dobrze przestygł. Następnie kroimy go na dwa blaty i ponczujemy.
Krem cappuccino: Serek mascarpone i śmietankę oraz cukier puder miksujemy, zaczynając od niskich obrotów, a potem możemy zwiększyć obroty miksera. Krem ubijamy do momentu, aż zrobi się sztywny i wsypujemy cappuccino. Miksujemy na mniejszych obrotach do połączenia. Gotowym kremem przekładamy blat wcześniej nasączonego biszkoptu i przykrywamy drugim. Całość schładzamy a w tym czasie przygotowujemy polewę.
POLEWA: Mleko, cukier i masło zagotować w garnku, na koniec dodać kakao. Dokładnie wymieszać, by nie zostały grudki. Pozostawić do częściowego ostygnięcia, wtedy tez polewa zgęstnieje i będzie nią lepiej dekorować ciasto.