Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne ciasto na wigilijny stół.
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 533
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1797
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 533
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1797
Składniki
Wykonanie kremu: Serek mascarpone zmiksować z masą kajmakową i przełożyć upieczony placek. Wykonanie ciasta: Mąkę połączyć z sodą. Wodę, cukier, masło i kakao podgrzać, aż masa zrobi się jednolita i cukier się rozpuści. Przestudzić, wymieszać z żółtkami a potem połączyć z mąką. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem. Przelać do przygotowane formy keksowej i ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 45 minut(do suchego patyczka). Po upieczeniu przełożyć przygotowaną masą kajmakową. ( ciasto należy przeciąć wzdłuż na trzy lub więcej plastrów(według uznania.