Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne ciasto na wigilijny stół.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1154
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 407
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3322
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 860
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1154
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 407
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3322
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 860
Składniki
Wykonanie kremu: Serek mascarpone zmiksować z masą kajmakową i przełożyć upieczony placek. Wykonanie ciasta: Mąkę połączyć z sodą. Wodę, cukier, masło i kakao podgrzać, aż masa zrobi się jednolita i cukier się rozpuści. Przestudzić, wymieszać z żółtkami a potem połączyć z mąką. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem. Przelać do przygotowane formy keksowej i ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 45 minut(do suchego patyczka). Po upieczeniu przełożyć przygotowaną masą kajmakową. ( ciasto należy przeciąć wzdłuż na trzy lub więcej plastrów(według uznania.