Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3342
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1395
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2137
Składniki
Kapustę poszatkować bardzo cienko. Dodać łyżeczkę soli i dobrze pougniatać. Dodać posiekany koperek. Pozostawić na 2 godziny. Kapusta puści sok. Przełożyć do słoika i porządnie ugnieść. Dodać sok. Nie przykrywać. Pozostawić w ciepłym miejscu, aż rozpocznie się proces fermentacji, proces kwaszenia. Żeby ten proces zahamować należy słoik wstawić najlepiej do lodówki. Wtedy można zamknąć słoik. Kapusta jest gotowa do spożycia. Można zajadać albo można robić sałatki na bazie takiej kapusty. Pyszna. Smacznego.