Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwyca swoim smakiem i lekkością. Jest tak dobre, że ciężko się od niego oderwać. Przygotuj je na weekend, rodzina będzie zachwycona!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy połamane kostki czekolady deserowej, odstawiamy na bok do wystudzenia.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier puder, kakao. Wszystko razem miksujemy. Wlewamy roztopioną czekoladę z masłem i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy orzechy i rozdrobnioną mleczną czekoladę.
Ciasto wylewamy do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu ciasto możemy udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową.