Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady, ciasto łatwe i proste w przygotowaniu. Ciasto z polewą z czekolady, obsypane wiórkami kokosowymi i udekorowane orzechami włoskimi. Polecam
mikser, miska, łyżka drewniana, szklanka, foremka,
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C. Na początku czekoladę pokroić na kawałki i odłożyć na boku. Margarynę rozpuścić w rondelku. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. W wysokim naczyniu zmiksować mikserem żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przestudzoną rozpuszczoną margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować około 5 minut do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Już nie miksując tylko delikatnie wmieszać drewnianą łyżką ubitą pianę z białek, kakao oraz kawałki czekolady. Po wymieszaniu i połączeniu składników ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką foremki 13 / 23 cm lub podobnej wielkości. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 - 50 minut. a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić, polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą gorzką lub deserową z dodatkiem śmietany 30 %. Posypać wiórkami kokosowymi i udekorować orzechami włoskimi. Smacznego
Ciasto czekoladowe z polewą czekoladową gotowe do podania.