Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady, ciasto łatwe i proste w przygotowaniu. Ciasto z polewą z czekolady, obsypane wiórkami kokosowymi i udekorowane orzechami włoskimi. Polecam
mikser, miska, łyżka drewniana, szklanka, foremka,
Polecam.
Odsłon: 324
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 246
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2483
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 324
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 246
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2483
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 51
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C. Na początku czekoladę pokroić na kawałki i odłożyć na boku. Margarynę rozpuścić w rondelku. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. W wysokim naczyniu zmiksować mikserem żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przestudzoną rozpuszczoną margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować około 5 minut do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Już nie miksując tylko delikatnie wmieszać drewnianą łyżką ubitą pianę z białek, kakao oraz kawałki czekolady. Po wymieszaniu i połączeniu składników ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką foremki 13 / 23 cm lub podobnej wielkości. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 - 50 minut. a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić, polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą gorzką lub deserową z dodatkiem śmietany 30 %. Posypać wiórkami kokosowymi i udekorować orzechami włoskimi. Smacznego
Ciasto czekoladowe z polewą czekoladową gotowe do podania.