Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady, ciasto łatwe i proste w przygotowaniu. Ciasto z polewą z czekolady, obsypane wiórkami kokosowymi i udekorowane orzechami włoskimi. Polecam
mikser, miska, łyżka drewniana, szklanka, foremka,
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 131
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16082
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 66
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 178
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 684
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 131
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16082
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 66
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 178
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 684
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C. Na początku czekoladę pokroić na kawałki i odłożyć na boku. Margarynę rozpuścić w rondelku. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. W wysokim naczyniu zmiksować mikserem żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przestudzoną rozpuszczoną margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować około 5 minut do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Już nie miksując tylko delikatnie wmieszać drewnianą łyżką ubitą pianę z białek, kakao oraz kawałki czekolady. Po wymieszaniu i połączeniu składników ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką foremki 13 / 23 cm lub podobnej wielkości. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 - 50 minut. a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić, polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą gorzką lub deserową z dodatkiem śmietany 30 %. Posypać wiórkami kokosowymi i udekorować orzechami włoskimi. Smacznego
Ciasto czekoladowe z polewą czekoladową gotowe do podania.