Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe z zatopionym serem i galaretką.Ciasto ładnie się prezentuje i jest pyszne.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 75
Składniki
ciasto-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem i po żółtku.Przesiewać mąkę, kakao i proszek, lekko mieszając łopatką. Dolewać śmietankę i olej, można na niskich obrotach mikserem, krótko zmiksować. Wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia. masa serowa- Ser zmiksować z żółtkami i cukrem. Dolać śmietankę i przesiać budyń, zmiksować. Wkładać porcjami do woreczka cukierniczego, bez ozdobnej końcówki. Wyciskać pasy w kratkę.
Piec 45-50 min. w 175 *.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na zimne ciasto i schłodzić w lodówce.