Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo apetyczne i posmakuje każdemu kto choć troszkę lubi ciasta oparte na serze :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5688
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1150
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12287
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1571
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5688
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1150
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12287
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1571
Składniki
Ciasto: Mleko, margarynę, kakao zagotować. Wystudzić i utrzeć z żółtkami. Wsypać mąkę i dodać ubitą z białek pianę. Podzielić na 3 części i upiec jeden do 20 minut w 180 stopniach. Ser: Ser cukier i całe jajka dać do garnka i smażyć na małym ogniu tak do 40 minut. Ciągle mieszać. W mleku rozrobić budyń i wlać do sera. Chwilkę podsmażyć. Gorącym przekładać placki.