Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywnie czekoladowe, wilgotne i puszyste. Dzięki truskawkom ma urocze dziurki. Polewa robi się sama podczas przygotowywania ciasta i przyjemnie rozpływa się w ustach podczas jedzenia ;).
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6829
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8565
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 177
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1147
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6829
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8565
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 177
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1147
Składniki
Jaja i maślanka muszą być w temperaturze pokojowej. Masło i czekolady rozpuścić w rondelku na małej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu. Odlać pół szklanki. Posłuży później za polewę ;). Ubić jajka z cukrem (masa zwiększy objętość i wyraźnie pojaśnieje). Dolewać maślankę i przestygniętą zawartość rondelka, cały czas miksując. W tym momencie można dolać ekstrakt (ważne, żeby to nie był olejek, tylko prawdziwy ekstrakt na alkoholu). Wsypywać powoli przesianą mąkę z proszkiem i kakao, mieszając na wolnych obrotach miksera lub trzepaczką. Nie trzeba mieszać długo, ma powstać gładkie, dość płynne ciasto. Przelać do formy, ułożyć na wierzchu truskawki. Piec ok. 50 min. w 180°C. Po wystygnięciu polać pozostałą polewą. Smacznego! :)