Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe jest łatwe do zrobienia i praktycznie mikser robi wszystko za nas. Nie może się też chyba nie udać. W konsystencji trochę jak tradycyjny murzynek. Pamiętajcie, żeby wydrylować wiśnie, bo potem możecie zrobić niespodziankę osobie jedzącej (tak, ja zapomniałam, że moje są z pestkami;) )
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 651
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1645
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 357
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 651
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1645
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 357
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 190C. Zmieszać razem mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Utrzeć masło z cukrem na gładką puszystą masę. Dodać jajko i pastę waniliową, wymieszać. Na niskich obrotach dodać mąkę i maślankę w trzech porcjach na przemian. Przełożyć ciasto do formy do pieczenia i wygładzić wierzch. Wiśnie wymieszać z brązowym cukrem i mąką ziemniaczaną i posypać nimi ciasto. Piec ok 25 minut, aż wykałaczka wbita w ciasto po wyciągnięciu będzie czysta. Ostudzić na kratce.