Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe jest łatwe do zrobienia i praktycznie mikser robi wszystko za nas. Nie może się też chyba nie udać. W konsystencji trochę jak tradycyjny murzynek. Pamiętajcie, żeby wydrylować wiśnie, bo potem możecie zrobić niespodziankę osobie jedzącej (tak, ja zapomniałam, że moje są z pestkami;) )
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 37
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 37
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 92
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 190C. Zmieszać razem mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Utrzeć masło z cukrem na gładką puszystą masę. Dodać jajko i pastę waniliową, wymieszać. Na niskich obrotach dodać mąkę i maślankę w trzech porcjach na przemian. Przełożyć ciasto do formy do pieczenia i wygładzić wierzch. Wiśnie wymieszać z brązowym cukrem i mąką ziemniaczaną i posypać nimi ciasto. Piec ok 25 minut, aż wykałaczka wbita w ciasto po wyciągnięciu będzie czysta. Ostudzić na kratce.