Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 78
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1341
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 290
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 63
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 78
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1341
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 290
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 63
Składniki
Wiśnie umyć , osuszyć i wydrylować. Zasypać budyniem czekoladowym i dobrze wymieszać. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać olej i w dalszym ciągu ucierać. Mąkę pomieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać/przesiać do masy jajecznej . Dodać również startą czekoladę i wiśnie. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicy. Pieczenie ok 50 min - 180 stopni. Porady Tortownicę można wyłożyć papierem do pieczenia i wtedy nie trzeba smarować masłem. U mnie 7 łyżek, to jest ok 3/4 szklanki cukru. Mało słodkie jest to ciasto, ale takie lubimy. Proszę dodać cukru wg upodobania.