Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5871
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8969
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8228
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5637
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5871
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8969
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8228
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5637
Składniki
Wiśnie umyć , osuszyć i wydrylować. Zasypać budyniem czekoladowym i dobrze wymieszać. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać olej i w dalszym ciągu ucierać. Mąkę pomieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać/przesiać do masy jajecznej . Dodać również startą czekoladę i wiśnie. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicy. Pieczenie ok 50 min - 180 stopni. Porady Tortownicę można wyłożyć papierem do pieczenia i wtedy nie trzeba smarować masłem. U mnie 7 łyżek, to jest ok 3/4 szklanki cukru. Mało słodkie jest to ciasto, ale takie lubimy. Proszę dodać cukru wg upodobania.