Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5361
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34496
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2150
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113814
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5361
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34496
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2150
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113814
Składniki
Wiśnie umyć , osuszyć i wydrylować. Zasypać budyniem czekoladowym i dobrze wymieszać. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać olej i w dalszym ciągu ucierać. Mąkę pomieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać/przesiać do masy jajecznej . Dodać również startą czekoladę i wiśnie. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicy. Pieczenie ok 50 min - 180 stopni. Porady Tortownicę można wyłożyć papierem do pieczenia i wtedy nie trzeba smarować masłem. U mnie 7 łyżek, to jest ok 3/4 szklanki cukru. Mało słodkie jest to ciasto, ale takie lubimy. Proszę dodać cukru wg upodobania.